Sarah & Ben Spaas in Sterck magazine

 

Sterck magazine Limburg kwam langs bij Spaas kaarsen voor een goed gesprek. Over doorgedreven vakmanschap, de trends voor de zomer van 2022 en de verrassende impact van de pandemie.

Het resultaat? Een geanimeerd dubbelinterview waarin Ben & Sarah Spaas het hart op de tong dragen.

 

Kaarsen in 40 landen

Kaarsen van Spaas doen het niet alleen goed in België, maar ook in Nederland, Frankrijk en het VK. Intussen is daar een stukje van Noord-Amerika bijgekomen, maar ook Australië en Japan. En plots is Spaas actief in een kleine 40 landen.

Waar komt die groei vandaan? Enerzijds dankzij de hoge vlucht die e-commerce neemt. Spaas-kaarsen zijn nu ook te koop op de belangrijkste e-commerceplatformen. Maar de huismerken die Spaas produceert voor grote internationale klanten dragen ook bij tot het succes.

Ben Spaas: “We hebben sinds 2006 een heel doordachte groeistrategie uitgewerkt door geografisch op de juiste landen te focussen en binnen die landen op de juiste klanten te mikken. We proberen altijd goed af te wegen: wie is die klant? Past hij binnen onze strategie?”

Gelukkige medewerkers? Gelukkige klanten.

Spaas heeft een innovatief assortiment met een competitief prijskaartje, maar de sweet spot in de strategie is maximale ‘ontzorging’.

Sarah Spaas: “Onze klanten weten dat het van A tot Z klopt als ze een order plaatsen. In elk departement hebben we aanspreekpunten die de klanten helpen. Daarmee maken we het verschil. Je kan enkel gelukkige klanten krijgen als je ook betrokken medewerkers en ambassadeurs hebt. Dat gaat hier hand in hand.”

Geen toegevingen op kwaliteit

De belangrijkste voorwaarde voor groei is trouw blijven aan je waarden. En dat doet Spaas al 168 jaar goed.

Sarah Spaas: “Hoewel we vooral een volumespeler zijn, zetten we altijd in op kwaliteit. Zo worden we ook gepercipieerd in de markt: als een kwaliteitsvolle kaars die niet druipt en niet walmt. Daar zullen we nooit toegevingen op doen.”

Ben Spaas: “Kwaliteit alleen is niet meer voldoende om het verschil te blijven maken. We zijn de uitdaging aangegaan om ons merk verder te versterken door bovenop dat fundament meer inspiratie te bieden. Concreet betekent het dat we nu al nadenken over de zomer van 2022. Trendwatchers en onze eigen contacten voorspellen wat de kleuren, geuren en mode gaan zijn over twee jaar. Dat proberen we te verwerken in onze producten.”

Sterck magazine verschijnt 5 keer per jaar met een aparte editie in elke provincie en belicht intrigerende ondernemers en bedrijven. Je leest het volledige artikel op de website

Laat je maandelijks inspireren