Zoveel meer dan een kaars

 

Nog niet zo lang geleden vroegen we jullie mening over kaarsen. Of je ze vaak gebruikt, wanneer je ze gebruikt en waarom je dat doet.

En of jullie een glasheldere visie hebben over kaarsen. Een dikke dankjewel voor de meer dan 700 oprechte, hartverwarmende, originele en grappige reacties!

A candle a day…

Iedereen heeft wel een reden om zo nu en dan een kaarsje te branden. Het is zo gezellig, je wordt er rustig van en de afwasberg verdwijnt sneller met een vlammetje erbij.

Dat jullie veel kaarsen branden stond als een paal boven water in de enquête. Ontzettend veel mensen gebruiken dagelijks kaarsen. De kaarsenvoorraad vliegt er sneller door op donkere winterdagen, maar ook de pandemie vraagt om een kaarsje meer.

Wie houdt er niet van gezelligheid?

De belangrijkste reden om een kaarsje aan te steken? Gezelligheid! Maar liefst 65% haalt kaarsen in huis om het gezellig te maken als er bezoek komt.

Ook wie zelf een antwoord formuleerde op de vraag had het vooral over gezelligheid. We lazen dat kaarsen jullie een behaaglijk, huiselijk en warm gevoel geven.

Ze horen bij de echte familiemomenten: samen onder een dekentje, met wat hapjes en een wijntje erbij. Kaarsen helpen om de juiste setting te creëren.

Het toppunt van romantiek

Een vlammetje geeft jullie zoveel meer dan warmte. 61% brandt geurkaarsen om zichzelf op te vrolijken na een moeilijke dag of om tot rust te komen. De dansende vlammetjes helpen je je hoofd leeg te maken.

Romantiek blijkt onlosmakelijk verbonden te zijn met kaarsen. 59% brandt kaarsen om het romantisch te maken in huis. Urenlang badderen met een geurkaars op de badrand is het toppunt van romantiek.

De vlam die blijft branden

De symboliek van kaarsen is niemand ontgaan. Heel wat mensen branden kaarsen als eerbetoon. Aan een overleden man, zoon, moeder of zelfs een huisdier.

Kaarsen zijn voor jullie een teken van hoop, en verbondenheid met familie en vrienden. Ze brengen troost en houvast bij moeilijke momenten.
 

Het is duidelijk dat kaarsen een glansrol vervullen in jullie leven. Wij blijven je graag inspireren om een vleugje warmte toe te voegen aan het leven van elke dag.

Laat je maandelijks inspireren